Tielemans komt terug op uithaal van De Bruyne

Tielemans over uithaal De Bruyne: "Kevin was gefrustreerd over het resultaat"

9 oktober om 19:25
Laatste update: 9 oktober om 19:37

Woensdag verschenen bondscoach Domenico Tedesco en aanvoerder Youri Tielemans op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd van donderdag tegen Italië. Beide heren kwamen nog eens terug op de uithaal van Kevin De Bruyne.

Na de laatste Nations League-wedstrijd van de Rode Duivels tegen Frankrijk was Kevin De Bruyne streng voor zijn ploeggenoten. "Kevin was gefrustreerd over het resultaat, net als wij allemaal. Het ging niet zoals we wilden spelen. We hebben het plan niet uitgevoerd", citeert Sporza Tielemans.

Ook bondscoach Tedesco kwam nog eens terug op dat moment. "Kevin heeft enkele waarheden gesproken: we moeten lopen voor elkaar en werken voor elkaar. Zijn boodschap was niet negatief, het was vooral om ons te verbeteren als team." Tedesco heeft ondertussen een goed gesprek gehad met De Bruyne en zegt dat de zaak daarmee is afgesloten.

Donderdag nemen de Rode Duivels het op tegen Italië in de Nations League. De Italianen staan aan kop in de groep van de Belgen met een knappe zes op zes. Op 14 oktober neemt België het op tegen Frankrijk.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.