Joshua Kimmich blij met veel wedstrijden

Kimmich spreekt collega's tegen: "Ik hou ervan om veel wedstrijden te spelen"

Vandaag om 14:47

Joshua Kimmich heeft een ander geluid laten horen in de discussie over het moordende speelschema. De Duitser betwijfelt of de blessures af zullen nemen als er minder wedstrijden gespeeld worden.

De afgelopen weken hebben spelers als Rodri, Jules Koundé en Aymeric Laporte zich uitgesproken over de drukke speelschema's. Er wordt zelfs al gedreigd met een staking. Uitgerekend Rodri raakte maandenlang geblesseerd aan zijn knie. Laporte erkende dat er veel over de overvolle speelschema’s gesproken wordt bij de Spaanse ploeg. Een staking wordt gezien als de enige optie, maar daar is Kimmich het niet mee eens.

"Misschien maak ik mezelf niet populair nu, maar ik hou ervan om veel wedstrijden te spelen", aldus de Duitse middenvelder annex verdediger op een persmoment. Volgens Kimmich liggen de vele blessures niet per se aan de drukke speelschema's. "In het voetbal zullen er altijd blessures zijn."

Kimmich noemt een simpele oplossing voor eventuele oververmoeidheid. "De teams worden ook steeds groter, dus je kunt meer wisselen. Ik betwijfel of je minder geblesseerd raakt als je minder wedstrijden speelt. Veel serieuze blessures gebeuren vaak door een ongeluk."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.