Maxim De Cuyper over Rode Duivels en Club Brugge: “Even het hoofd legen”

De Cuyper over Rode Duivels en Club Brugge: “Even het hoofd legen”

Vandaag om 08:45
Laatste update: om 08:59

Maxim De Cuyper lijkt ondertussen een vaste waarde te zijn in de selectie van bondscoach Domenico Tedesco. De rechtsachter van Club Brugge kijkt met een positieve blik naar zijn tijd bij de Rode Duivels. Hij gaat in gesprek met Het Nieuwsblad.

Na een periode bij Club Brugge, waar de prestaties in de competitie achterblijven, is hij blij om even een adempauze te nemen van het clubvoetbal. “Het kan goed zijn om er eens een weekje tussenuit te zijn en even het hoofd te legen”, vertelt De Cuyper. 

Hij benadrukt dat hij het fijn vindt om bij de nationale ploeg te zijn, niet alleen om zich opnieuw op iets anders te kunnen focussen, maar ook om oude bekenden terug te zien. “Ik ben wel blij dat ik hier ben en dat er een weekje geen clubvoetbal is.”

Hoewel hij blij is met de afleiding, blijft de focus op het sportieve niet uit. In september stond De Cuyper nog in de basis tegen Israël, en gezien de beperkte opties op zijn positie lijkt het niet ondenkbaar dat hij opnieuw speelminuten zal krijgen in de komende wedstrijden. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.