Christian Benteke ziet rentree bij de Rode Duivels wel zitten

Benteke ziet rentree wel zitten: "Heb de nationale ploeg nooit opgegeven"

8 oktober om 21:01

Christian Benteke is inmiddels 33 jaar en speelde zijn laatste interland voor de Rode Duivels inmiddels meer dan twee jaar geleden. Een rentree bij de nationale ploeg is voor de spits van DC United evenwel niet uitgesloten.

Als Domenico Tedesco hem een uitnodiging stuurde, zou het niet in Benteke opkomen om die af te slaan. “Spelen voor mijn land is altijd een bron van plezier en trots geweest. Daarom heb ik de nationale ploeg nooit opgegeven. Waarom zou ik met pensioen gaan als ik nog speel?” vertelt hij bij RTBF Sport.

Bij DC United beleeft Benteke een uitstekend seizoen: met 23 goals in 33 matchen is hij topscorer van de competitie. Maar of de bondscoach dat heeft meegekregen betwijfelt hij. “Ik laat de deur open, maar ik weet niet of Tedesco de MLS volgt”, klinkt het.

‘Big Ben’ blijft realistisch en ziet het niet snel van een rentree komen. “Ik zit al lang in de voetbalwereld en mensen zien het liefst een nieuwe speler. Maar als we van kwaliteit uitgaan: ik heb absoluut het niveau om in de nationale ploeg te spelen.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.