Maxim De Cuyper over tactiek Rode Duivels tegen Italië en Club Brugge

De Cuyper over tactiek Rode Duivels en Club Brugge: “Ik ben dat gewend”

Vandaag om 18:14

Na de ochtendtraining van de Rode Duivels in Tubeke sprak Maxim De Cuyper met de pers. Het Laatste Nieuws kon de rechtsachter van Club Brugge na het persmoment nog even strikken. "Ik kijk vooral uit naar de uitmatch in Italië en de komst van Frankrijk maandag", vertelde De Cuyper.

Hoewel er enkele wijzigingen in de selectie zijn, zoals de afwezigheid van Kevin De Bruyne, merkt De Cuyper geen grote verandering in de sfeer. "De nieuwe jongens ken ik al, zoals Ngonge en Vandevoordt."

De Cuyper wilde niet te veel details prijsgeven over de tactiek die Tedesco van plan is toe te passen tegen Italië. "We hebben vandaag een tactisch deel gedaan, en er is een idee hoe we het willen aanpakken, vooral in balbezit", zei hij, geciteerd door HLN

De focus lijkt te liggen op hoe de Belgen hun spel willen opbouwen en controle willen behouden. Op de vraag of hij liever speelt in een viermans- of driemansverdediging, gaf hij aan dat hij flexibel is en zich comfortabel voelt in beide systemen. "Bij Club Brugge spelen we soms met vier, maar ook weleens met drie achterin. Ik ben gewend aan veel beweging en automatismen, wat me helpt in de opbouw en om vooraan bij te dragen."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.