Clubleiding United beslist over toekomst Ten Hag

'Ten Hag wankelt: United-leiding houdt dinsdag cruciale bijeenkomst'

Vandaag om 13:44

De clubleiding van Manchester United voert deze dinsdag een belangrijk gesprek over de toekomst van Erik ten Hag. Sir Jim Ratcliffe met INEOS-vertegenwoordigers Sir Dave Brailsford en Jean Claude-Blanc, mede-eigenaar Joel Glazer, CEO Omar Berrada, sportief directeur Dan Ashworth, technisch directeur Jason Wilcox, financieel directeur Roger Bell en operationeel directeur Collette Roche zullen zich buigen over de toekomst van de Nederlander.

Het uitvoerend comité van United (ExCo) komt in Londen bijeen om de laatste ontwikkelingen van de club te bespreken. De toekomst van Ten Hag is een belangrijk agendapunt tijdens de meeting, meldt The Athletic. Als de conclusie is dat Ten Hag het veld moet ruimen, wordt er gelijk nagedacht over hoe de exit vormgegeven wordt. Naar verluidt heeft Ten Hag recht op een ontslagvergoeding van ruim zeventien miljoen euro.

De naam van Ruud van Nistelrooij zingt intern al rond als mogelijke opvolger van Ten Hag, mocht die diens congé krijgen. Het gerenommeerde medium schetst dat ook de beschikbaarheid van Thomas Tuchel een discussiepunt kan zijn in Londen. Ten Hag geniet momenteel door de interlandperiode van een vakantie.

Ratcliffe heeft uiteindelijk de beslissende stem in het wel of niet aanblijven van Ten Hag bij United. Berrada en Ashworth zijn na Ratcliffe de belangrijkste personen in het gesprek.