Guus Hiddink heeft geen medelijden met Erik ten Hag: 'Nooit'

Hiddink heeft 'geen medelijden' met Ten Hag: "Ik heb nooit te doen met trainers"

Vandaag om 18:00

Guus Hiddink heeft geen medelijden met Erik ten Hag. De trainer van Manchester United staat onder zware druk en ook het gelijke spel van afgelopen weekend lijkt de oefenmeester niet te hebben geholpen. Aan tafel bij Studio Voetbal wordt zijn situatie besproken.

Ten Hag zou volgens diverse Engelse media een 'week van de waarheid' achter de rug hebben. Gelijke spelen tegen FC Porto (3-3) en Aston Villa (0-0) konden niet verzekeren dat de Tukker na die week steviger in zijn zadel zit.

Laurie Whitwell, Manchester United-watcher van The Athletic, laat zich in Studio Voetbal uit over de laatste ontwikkelingen rondom Ten Hag. "Na de chaos in Porto en het pijnlijke verlies tegen Tottenham Hotspur (0-3, red.), is het gelijke spel met Villa een kleine verbetering. Er heerst echter nog steeds onzekerheid. Intern willen ze Ten Hag steunen en zoveel mogelijk tijd geven. Maar zulke resultaten gaan hem vroeg of laat de kop kosten."

Hiddink kan door zijn ervaring meepraten. "Ik heb nooit te doen met trainers. Iedereen speculeert heel graag, maar het gaat om de club. Als het management en de directie nog achter hem staan, dan is het goed. Het wordt moeilijk als de directie of eigenaar gaat zeggen dat ze de trainer 'volledig' steunen. Dan ben je de dag erna weg...'

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.