Plots verkeren Bayern en Kompany in 'mini-crisis'

Plots verkeren Bayern en Kompany in 'crisis': "Wanneer zo dominant gespeeld?"

Vandaag om 14:37

Na een 1-1 tegen Bayer Leverkusen en een nederlaag tegen Aston Villa in de Champions League (1-0) kon Bayern München zich zondag niet herpakken. Op bezoek bij Eintracht Frankfurt moesten Vincent Kompany en co in extremis nog een 3-3 toestaan. Bayern zou Bayern niet zijn als de noodklokken niet gaan luiden.

In Bild wordt zelfs al gewag gemaakt van een 'mini-crisis', of zoals zij het noemen een 'Sieg-krise'. Een gebrek aan overwinning dus, daar komt het op neer. Naar de torenhoge Beierse normen is een reeks van drie wedstrijden zonder zege natuurlijk ondermaats. Toch wil sportief directeur Max Eberl vooral het positieve onthouden. "We kunnen niet veel negatieve aspecten vinden, behalve de drie tegengoals", vertelde hij na de 3-3 in Frankfurt.

Eberl benadrukt dat Frankfurt altijd al het zwarte beest van Bayern is geweest. Qua intensiteit zat alles snor. "Wanneer heeft Bayern München nog eens zes kilometer meer gelopen dan Frankfurt? Wanneer had Bayern in Frankfurt nog zo dominant gespeeld?", stelde hij zich openlijk de vraag. Kompany hoeft zich dan ook niet al te veel zorgen te maken. "Het enige wat ons kwaad maakt, is het resultaat."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.