Makkelie reageert op uitspraken Bosz bij PSV

Arbiter reageert op uitspraken Bosz en eist actie van PSV: 'Vind dit te ver gaan'

Vandaag om 16:46

Danny Makkelie is van mening dat hoofdtrainer Peter Bosz 'te ver is gegaan' met zijn uitspraken over de arbiter na PSV - Willem II. De coach liet zich hard uit over de scheidsrechter en Makkelie hoopt dat PSV actie zal ondernemen tegen de trainer.

Bosz kreeg tijdens het duel met Willem II van T1 Peter Maes een gele kaart van Makkelie, omdat hij commentaar had op de leiding. De coach vond dat PSV een penalty werd ontnomen, waardoor hij woest was. Achteraf gaf hij duidelijk aan dat hij geen fan is van Makkelie. "Ik ben altijd wel een beetje boos op Makkelie. Dat ligt dus misschien meer aan mij. Ik vind het helemaal niks."

In het radioprogramma De Perstribune werd Makkelie gevraagd naar zijn mening over de uitspraken van Bosz. "We willen juist dat het gedrag van spelers en trainers beter wordt. Zij hebben een voorbeeldfunctie, ook richting het amateurvoetbal en dit soort gedrag en uitlatingen hebben een negatieve invloed op het imago van voetbal en volgens mij moeten we dit niet willen."

Makkelie hoopt dat PSV actie onderneemt. "Ik denk dat er zeker een grote verantwoordelijkheid ligt bij de club zelf. Het ligt niet alleen bij de scheidsrechter, maar ook bij de club. Als de club vindt dat een speler of een trainer iets doet wat ongepast is, dan zou je mogen verwachten dat een club hen daarop aanspreekt. Dit is niet de manier waarop we met elkaar omgaan. Je hoeft het niet op de persoon te spelen en er ook geen dingen bij te halen die losstaan van jouw beslissing als scheidsrechter. Dat gaat mij te ver."