Actie harde kern RSC Anderlecht wordt niet gesmaakt tijdens Standard

UPDATE: Spelers Anderlecht groeten harde kern niet na ruime zege tegen Standard

Vandaag om 15:58
Laatste update: om 15:58

Na de ongeregeldheden tijdens de Europa League-match tussen RSC Anderlecht en Real Sociedad had de harde kern van Anderlecht bedacht om actie te voeren. De harde kern betrad tegen Standard pas na 12 minuten het stadion en werden vervolgens flink uitgefloten. Volgens Het Laatste Nieuws ontstond de actie van de Anderlecht-supporters vanwege het ontbreken van uit-supporters van Standard. 

De harde kern van Anderlecht kwam na 12 minuten het Lotto Park in tijdens de match tegen Standard. Vervolgens werd er een spandoek uitgerold waarin duidelijk werd dat een klassieker zonder fans niet dezelfde smaak heeft.

De late binnenkomst van de Anderlecht-fans resulteerde in een flink fluitconcert. Naast het harde uitfluiten werden er ook leuzen geroepen door de harde fans als: ‘you are f*cking shit.’

UPDATE: Naast het uitfluiten van de harde kern door de andere supporters, brachten de spelers van Anderlecht ook een statement na de 3-0 zege tegen Standard. De spelersgroep van paars-wit koos ervoor om de harde kern niet te groeten na de match.