Chery (Antwerp) over berichtje van Refaelov: “Proficiat met je twee goals”

Chery over berichtje van Refaelov: “Manneke, proficiat met je twee goals”

Vandaag om 12:31

Tjaronn Chery, momenteel een van de revelaties in de Jupiler Pro League, gaat in gesprek met Het Laatste Nieuws. Hij vertelt hoe hij een berichtje kreeg van Lior Refaelov (voormalige smaakmaker bij onder andere Antwerp en Club Brugge). 

Het raakte hem … “Na de derby stuurde hij me een berichtje: "‘Manneke, proficiat met je twee goeie goals!’”, vertelde Chery lachend. “Dat ‘manneke’ is natuurlijk typisch Belgisch.” Het contact tussen hen is altijd goed gebleven, vooral omdat ze bij Maccabi Haifa zo close waren. 

“We woonden in hetzelfde gebouw, gingen vaak met de families zwemmen, en we hebben allebei een rustige persoonlijkheid, dus die klik is er nog steeds.” Refaelov, die op zijn 34ste de Gouden Schoen won, blijft voor Chery een bron van inspiratie.

Toch denkt Chery zelf niet aan dergelijke individuele prijzen. “Neeeee man”, lacht hij, geciteerd door HLN. “Maar respect voor Rafa, hij blijft een geweldige speler.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.