KV Mechelen wint ruim van OH Leuven

KV Mechelen boekt op eigen veld eclatante zege op de tien van OHL

Vandaag om 17:52
Laatste update: om 17:59

KV Mechelen heeft zaterdag op eigen veld uitstekende zaken gedaan. Tegenstander OH Leuven kwam al snel met tien te staan en daar maakte Malinwa dankbaar gebruik van.

Coach Besnik Hasi koos voor maar liefst vier wisselingen in de basisploeg van Mechelen. Van den Eynden ontbrak door blessure, Ouattara was geschorst en ook Pflücke en Raman kwamen niet aan de aftrap. Hairemans, Belghali, Lauberbach en Foulon stonden in hun plaatsen.

Bij OHL bracht coach Óscar García na de nederlaag tegen KAA Gent zelfs vijf nieuwe spelers aan de aftrap. Kurucay, Gil, Verstraete, Balikwisha en Ikwuemesi kregen dit keer de kans zich te tonen.

Het oordeel werd voor de bezoekers al heeft snel geveld, toen Federico Ricca na amper twaalf minuten met rood naar de kleedkamer moest. De verdediger schatte een lange bal verkeerd in en trok aan de noodrem. Uit de toekende vrij trap was het vervolgens gelijk raak voor Malinwa: Ikwuemesi van OHL kopte de bal ongelukkig achter de eigen doelman.

Even later was het al 2-0 voor de thuisploeg: Rob Schoofs kon afwerken na een vlot lopende aanval. De VAR checkte nog op buitenspel, maar de treffer bleef staan. Op het half uur kwam OHL voor het eerst eens dreigen, maar aanvoerder Mathieu Maertens stuitte op Ortwin De Wolf.

Na rust liet Lion Lauberbach het thuispubliek nog eens juichen. De Duitser, die voor de rust ook al eens de paal raakte, werkte fraai in één tijd af en zo kon het niet meer mislopen voor Malinwa.

In het vervolg werd er veel gewisseld en twee van die nieuwe spelers mochten ook nog delen in de feestvreugde. Petter Dahl scoorde op aangeven van Foulon met een uitstekend schot in de korte hoek. Bilal Bafdili bracht in de toegevoegde ook de 5-0 nog op de borden en zo kon Mechelen een eclatante zege gaan vieren met het thuispubliek.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.