Slot best startende Liverpool-manager ooit

Slot pakt record, na zege op Palace best startende Liverpool-manager ooit

Vandaag om 17:34

Arne Slot heeft zijn naam nu al gevestigd in de geschiedenisboeken van de Premier League. Nooit begon een manager van Liverpool zo goed aan zijn tijd op Anfield als de 46-jarige Nederlander.

Liverpool won zaterdagmiddag, dankzij een goal van Diogo Jota, met 0-1 van Crystal Palace. De droomstart in cijfers: Slot heeft negen van zijn eerste tien officiële wedstrijden als manager van The Reds omgezet in winst. Geen enkele voorganger van hem bij Liverpool kreeg dat voor elkaar.

Daarbij is Slot pas de vierde manager in de Premier League die zijn eerste vier uitwedstrijden weet te winnen. Alleen Felipe Scolari (eerste acht), John Gregory (vijf) en Bobby Gould (vier) kregen dat ook voor elkaar. De enige misstap die Slot in zijn eerste maanden beging, was een thuisnederlaag tegen Nottingham Forest (0-1). In de competitie werden Ipswich Town, Brentford, Manchester United, AFC Bournemouth, Wolverhampton Wanderers en dus Palace verslagen, in de League Cup was Liverpool te sterk voor West Ham United en AC Milan en Bologna moesten in de Champions League hun meerdere erkennen.

Negen uit tien, dus. De enige oud-managers van Liverpool die daarbij in de buurt komen, zijn William Connell en William Edward Barclay. Beiden stonden aan het begin van de vorige eeuw aan het roer bij Liverpool.

Beste Liverpool-managers na eerste tien officiële wedstrijden

1. Arne Slot (9 zeges, 0 gelijke spelen, 1 nederlaag)
2. William Connell (8 zeges, 2 gelijke spelen, 0 nederlagen)
2. William Edward Barclay (8 zeges, 2 gelijke spelen, 0 nederlagen)
4. Bob Paisley (7 zeges, 2 gelijke spelen, 1 nederlaag)
5. John McKenna (7 zeges, 0 gelijke spelen, 3 nederlagen)
6. Graeme Souness (6 zeges, 1 gelijkspel, 3 nederlagen)
7. Jürgen Klopp (6 zeges, 3 gelijke spelen, 1 nederlaag)

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.