Anderlecht-fans protesteren tegen Standard-maatregel

Anderlecht-fans protesteren tegen maatregel: 'Directe aanval op voetbal'

Vandaag om 12:17

Bij de topper zijn zondag op het Lotto Park als bekend geen fans van Standard aanwezig, het resultaat van enkele incidentrijke edities in het recente verleden. De maatregel kwam er op initiatief van beide clubs, maar een deel van de Anderlecht-aanhang is het daarmee niet eens en komt met een protestactie.

In een statement op Facebook van de supportersgroepering Mauves Army 2003 van paars-wit valt te lezen dat zij de eerste twaalf minuten van de match zullen boycotten. De supporters van die fanclub zitten achter het doel op het Lotto Park.

De paars-wit-fans protesteren hiermee tegen de zelfopgelegde regel. “Er zijn bepaalde grenzen overschreden en dat erkennen we. Maar vandaag hebben we besloten om onze afkeur uit te spreken over deze beslissing”, staat er te lezen in de verklaring. 

De Mauves Army is teleurgesteld dat er niet naar andere opties werd gekeken. “Het lijkt ons duidelijk dat er tussenoplossingen overwogen hadden kunnen én moeten worden. Daarom zullen we de eerste twaalf minuten van de topper niet bijwonen. Om iedereen eraan te herinneren dat de twaalfde man, thuis of uit, een niet-onderhandelbare voorwaarde is voor de organisatie van een voetbalwedstrijd. Het verbod op uitfans is een directe aanval op een bepaald idee van het voetbal.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.