Van Den Bosch vindt het "geen straf" om bij Antwerp te blijven

Van Den Bosch zit nog met volle goesting bij Antwerp: "Het is geen straf"

Vandaag om 11:37

Sinds januari is Zeno Van Den Bosch het vaste maatje van Toby Alderweireld in de achterhoede van Royal Antwerp FC. Onze jonge landgenoot presteerde op hoog niveau en wekte dan ook flink wat interesse op in de zomermaanden. Uiteindelijk bleef hij gewoon op de Bosuil. Met de glimlach!

Onder meer vanuit Torino en Portugal hengelden clubs naar zijn diensten, maar Van Den Bosch is nog steeds een Antwerp-boy. In gesprek met Het Laatste Nieuws benadrukt hij zijn goede gevoel bij The Great Old. "Het is zeker geen straf om bij Antwerp te blijven", maakt hij zich sterk. Van Den Bosch is pas 21 jaar jong en heeft veel familie en vrienden die in het Antwerpse wonen.

Hij is er zelf nog niet helemaal uit of hij vorige zomer wel überhaupt wilde vertrekken. "Ik had iets van: 'Als ik vertrek, zie ik wel hoe het loopt'. Je kan op voorhand wel denken dat je klaar bent. Maar dan kom je bij die nieuwe club en speel je niet", mijmert Van Den Bosch. Ongetwijfeld speelde het verhaal van Arthur Vermeeren daarin een rol. Bij Atlético Madrid kwam dat andere Antwerpse goudhaantje nauwelijks aan de bak.

Als Van Den Bosch al zou vertrekken, dan moet het "totaalplaatje" in orde zijn. Voor het overige zit hij enkel met zijn gedachten bij Antwerp. "Je moet je niet zot laten maken. Ik moet ook niet opeens denken dat ik dé man ben", blijft hij bescheiden. Zijn huidige verbintenis op de Bosuil loopt tot medio 2026. Beide partijen zouden graag verlengen, weliswaar aan gunstige voorwaarden. Tot op heden lukte dat nog niet. "Neen, maar het jaar is nog lang", antwoordt Van Den Bosch daar nuchter op.