Toekomst Ten Hag 48 uur na Villa-duel besproken door beleidsbepalers

Onana en Tielemans kunnen Waterloo Ten Hag worden: 'Na duel Villa topoverleg'

4 oktober om 21:32

Een groot aantal beleidsbepalers van Manchester United komt binnen 48 uur na de wedstrijd tegen Aston Villa samen om te praten over de situatie omtrent Erik ten Hag. Dat meldt The Athletic vrijdagavond. De United-manager verkeert vanwege een reeks slechte resultaten in zwaar weer. Rode Duivels Amadou Onana en Youri Tielemans zouden dus weleens het vonnis kunnen vellen voor de Nederlander.

Het United van Ten Hag ging vorige week zondag hard met 0-3 onderuit tegen Tottenham Hotspur. Snel daarna kwam naar buiten dat de oud-trainer van Ajax sowieso nog de duels met FC Porto (3-3) en Villa zou krijgen om zich te bewijzen. Daarna zou men verder kijken. 

Dat gebeurt dus uiterlijk volgende week dinsdag, weet The Athletic. Het functioneren van Ten Hag zal dan zeer nauwkeurig onder de loep worden genomen. De meeting vindt plaats in Londen, en wordt bijgewoond door de belangrijkste figuren binnen de club. Sir Jim Ratcliffe (mede-eigenaar) is erbij, evenals Sir Dave Brailsford (technisch directeur INEOS), Omar Berrada (algemeen directeur), Dan Ashworth (directeur voetbalzaken) en Jason Wilcox (technisch directeur).

"Ik mag Erik heel graag. Ik denk dat hij een heel goede manager is, maar onder aan de streep is het niet mijn beslissing", zei Ratcliffe eerder op de dag tegen de BBC. Wat er ook gebeurt met Ten Hag, duidelijk is dat hij zijn elftal heel snel op de rit zal moeten krijgen. Dat zal niet makkelijk worden in Birmingham, want Villa is de huidige nummer vijf van de Premier League, en won deze week nog van Bayern München in de Champions League. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.