Wedstrijdverslag; RSC Anderlecht wint met 1-2 van Real Sociedad

Anderlecht recht de rug na vroege achterstand en wint bij Real Sociedad

3 oktober om 20:39
Laatste update: 3 oktober om 20:50

In de competitiefase van de Europa League heeft RSC Anderlecht donderdag een erg mooie zaak gedaan. Tegen Real Sociedad kwam het vroeg op achterstand, maar won het uiteindelijk met 1-2.

Bij de thuisploeg begon voormalig Anderlecht-speler Gomez op de bank. Van paars-wit kreeg hij voor de match nog een gepersonaliseerd wedstrijdshirt van Anderlecht. In Spanje trad Anderlecht voor het eerst aan met een nieuwe sponsor op de borst.

Hubert gooide zijn ploeg door elkaar. Voorin kreeg Vazquez de voorkeur op Dolberg. De Argentijn moest het doen met de steun van Dreyer en Degreef, die voor de eerste keer in de basis stond in het eerste elftal van Anderlecht. Rits verving op het middenveld de zieke Dendoncker.

Voor Anderlecht begon de match in Spanje dramatisch. Bij het uitvoetballen ging het al na 5 minuten mis. Zanka verloor de bal. De thuisploeg speelde het handig uit en Pablo Marin zorgde voor de 1-0.

Uithaal van Leoni
De Spanjaarden werden daarna gemakzuchtig en Anderlecht wist fraai de rug te rechten. Paars-wit kwam almaar meer te spelen op de helft van de tegenstander. Iets voor het halfuur hingen de bordjes verdiend in evenwicht. Dreyer wachtte slim tot Vazquez niet meer buitenspel stond en bediende de Argentijn, die voor de 1-1 zorgde. Het werd daarna nog mooier voor Anderlecht toen Leoni vlak voor de rust de 1-2 op het bord knalde.

In de tweede helft wilde Real Sociedad het tij keren. Met onder meer de inbreng van Kudo en Gomez hoopte de thuisploeg op beterschap, maar Anderlecht gaf geen krimp. Real Sociedad had een paar kansen, maar ook Anderlecht kwam er nog goed uit.

Paars-wit vergat het af te maken op de counter. Hierdoor bleef het spannend tot de slotminuten, maar Anderlecht trok de verdiende zege over de schreef. En heeft zo na twee speeldagen het perfecte rapport van zes op zes in de competitiefase van de Europa League.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.