Miron Muslić over Cercle Brugge tegen FC St. Gallen

Muslić voorziet gelijkwaardige partij: "Wordt intense match met veel duels"

Vandaag om 17:10

Het is donderdag een zeer heuglijke avond voor Cercle Brugge. De Vereniging speelt voor het eerst sinds 1996 weer een Europese match. Coach Miron Muslić wil met zijn ploeg gaan genieten van de match tegen FC St. Gallen.

Na een beroerde seizoenstart kweekten de troepen van Muslić vorige week met een 4 op 6 tegen KAA Gent en STVV het nodige vertrouwen. De coach zei vooraf op de persbabbel dat hij zeer uitkijkt om Europees in actie te komen. "Eindelijk, we zijn er", wordt hij bij Sporza geciteerd. "We hebben hier vele maanden naartoe geleefd en van gedroomd."

De trainer is evenwel op zijn hoede voor de Zwitserse opponent van donderdag. "Het is een atletische ploeg, die heel direct en verticaal kan voetballen", luidt de analyse van Muslić. "Ze kunnen met druk omgaan, maar die evengoed zelf opvoeren."

Qua spelopvatting zijn er volgens de coach veel overeenkomsten tussen beide ploegen. "Hun spel lijkt inderdaad sterk op het onze. Daarom mag een intense match met veel duels worden verwacht. Beide teams hebben evenveel kans op de zege", zo vermoedt hij. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.