Samuel Edozie.(Southampton) bewierookt na prestaties RSC Anderlecht

Edozie wordt bewierookt na prestaties Anderlecht: “Hij heeft iets bijzonders”

Vandaag om 10:27

Samuel Edozie begint zijn stempel te drukken op de aanval van RSC Anderlecht. Dat gaat niet onopgemerkt voorbij. In La Tribune bespreekt het panel de prestaties van de jonge Brit. Afgelopen weekend maakte hij dan ook opnieuw indruk met een prachtig doelpunt tijdens het 1-1 gelijkspel tegen Dender. 

De jonge Engelsman, die momenteel wordt uitgeleend door Southampton, speelt zich in de kijker op de linkerflank. Volgens La Tribune (het Waalse equivalent van Extra Time) lijkt hij een speler te zijn die perfect bij het profiel van Anderlecht past. 

Swann Borsellino benadrukt dat Edozie’s creativiteit een groot verschil maakt voor Anderlecht. Volgens hem had paars-wit hier veel nood aan. "Er is iets bijzonders met deze jongen," zegt Borsellino. Hij wijst op het feit dat Edozie’s eerste loopacties op het veld al lieten zien dat hij anders is dan de rest. "Als je zo’n doelpunt maakt, voel je je net een kind."

Ook Stéphane Streker ziet in Edozie een speler die volledig aansluit bij de identiteit van Anderlecht. Volgens hem toont de vleugelspeler het soort gemak en finesse dat typerend is voor een klassieke Anderlecht-speler. "Hij heeft dat typische DNA," stelt Streker. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.