Oostenrijkse media over Club Brugge in de Champions League.

Oostenrijkse media over Club Brugge: 'Gouden goal Tzolis, herbekijken waard'

Vandaag om 14:27
Laatste update: om 14:27

Club Brugge wist de eerste drie punten binnen te slepen tijdens dit Champions League-seizoen door met 0-1 te winnen van Sturm Graz. VoetbalPrimeur.be bekeek wat de Oostenrijkse media schreven na afloop van de wedstrijd.

Pittige match
Kurier
zag dat Sturm Graz weerstand bood tegen Club Brugge. 'De ploeg uit Graz speelde een pittige wedstrijd tegen de Belgische topclub FC Brugge, maar uiteindelijk was het niet genoeg om punten te pakken', aldus Kurier.

Verschil in ervaring
Blauw-Zwart had volgens Kurier meer CL-ervaring. 'Club Brugge begon sneller op gang te komen, wat aantoonde dat ze veel meer ervaring hadden op dit hoogste Europese terrein, waardoor de voorsprong van Christos Tzolis in de 23e minuut bijna logisch was. De Griekse teamspeler liet zien dat hij over een krachtig schot beschikt, dat via de paal in het doel stuiterde. Scherpen (doelman Sturm Graz, red.) stond machteloos; Johnston had de situatie eerder verkeerd ingeschat.'

Sturm Graz laat op gang
Volgens Laola1 kwam Sturm Graz pas laat in de match op gang. 'Sterker nog, de ploeg uit Graz vond het lastig om de draai te vinden tegen Club Brugge. In de slotfase van de twee spelhelften ging dit beter en kon Sturm Graz voor wat meer gevaar zorgen.'

Gouden Goal Tzolis
Club Brugge was slagvaardig, aldus trainer Christian Ilzer. "We lieten eigenlijk niet veel toe, uiteindelijk was het één fout te veel". Laola 1 was onder de indruk van de goal van Tzolis, die profiteerde van de fout. 'Een gouden goal van Tzolis, die de moeite waard is om te zien.' Ilzer ziet Club Brugge dan ook als de "verdiende winnaars", maar is ook tevreden over de prestaties van zijn team. "Het team heeft alles gegeven", aldus de coach.

Club Brugge speelt aankomende zondag tegen Union SG in de Jupiler Pro League.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.