Club NXT speelt in Youth League gelijk tegen Sturm Graz: 1-1

Club NXT speelt in Youth League gelijk tegen Sturm Graz op kletsnat veld: 1-1

Vandaag om 18:17
Laatste update: om 19:58

Club NXT blijft in de UEFA Youth League op zoek naar haar eerste overwinning van het seizoen. De beloften van Club Brugge speelden 1-1 gelijk tegen Sturm Graz. Op een moeilijk bespeelbaar veld in Sankt Veit kwamen ze niet verder dan een puntendeling.

Na een gelijkspel in hun openingsduel tegen Dortmund was winst essentieel. Club NXT slaagde er niet in om de drie punten te pakken. De wedstrijd begon in evenwicht en eindigde in evenwcht. Het was Sturm Graz dat halverwege de eerste helft de score wist te openen.

Club NXT, dat vooral moeite had om op het verzopen veld vloeiend te spelen, kwam dicht bij de gelijkmaker via kansen voor Lund Jensen en Furo. De Bruggelingen wisten echter niet te scoren voor de rust. Na de pauze voerde Club NXT de druk op. Spileers en Da Silva kwamen dicht bij, maar het was uiteindelijk Furo die na een corner van Granados de verdiende gelijkmaker binnenkopte.

In de slotfase moest doelman Vanden Driessche nog enkele reddingen verrichten om het punt veilig te stellen. Spileers voorkwam zelfs een late treffer door op de lijn in te grijpen. Met dit tweede opeenvolgende gelijkspel staat Club NXT nu op twee punten na twee wedstrijden. Ze moeten de top 22 bereiken voor een plek in de volgende ronde van de Youth League.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.