Jeremy Doku van Manchester City breekt record in Champions League

Doku breekt record in de Champions League met Manchester City: 26(!)

Vandaag om 11:43

Jeremy Doku blijft indrukwekkende prestaties neerzetten in de Champions League. Dinsdag wist Manchester Citys met 0-4 te winnen tegen Slovan Bratislava. De Rode Duivel was een van de meest opvallende spelers. 

Doku zette zelfs een record neer. Hij had maar liefst 26 balcontacten in de zestien meter van de tegenstander. Dit aantal is sinds het begin van de statistiekregistratie door databureaus nog nooit eerder bereikt in het toernooi.

Het was al vroeg duidelijk dat Doku in vorm was. Na zeven minuten was hij betrokken bij de eerste goal van Ilkay Gundogan, en kort daarna leverde hij ook een assist af. Ondanks het feit dat hij niet zelf scoorde, kwam hij dicht bij een treffer toen hij de bal op de kruising mikte na een halfuur spelen. 

De prestatie van Doku onderstreepte opnieuw zijn waarde voor Manchester City. Doku heeft dit seizoen nog geen doelpunt kunnen scoren in de Premier League, maar met prestaties als deze zal dat geen pijnpunt worden …  

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.