Frenkie de Jong blij verrast na Barcelona-rentree

De Jong blij verrast bij Barça-rentree: 'Ze zongen zelfs mijn naam, heel mooi'

Vandaag om 09:44

Frenkie de Jong kan zijn geluk niet op na zijn rentree voor FC Barcelona. De 54-voudig Nederlands international speelde zijn eerste wedstrijd in 163 dagen tijd en was blij verrast door de Catalaanse supporters.

"Ik ben heel blij met de winst. De eerste drie punten in de Champions League voor ons. Dat was belangrijk. Persoonlijk ben ik ook heel blij om weer op het veld te staan", reageert De Jong na de 5-0 zege van de Catalanen op Young Boys. De Nederlander kreeg zelfs een staande ovatie van de Barça-fans op de Montjuïc. "Het was heel mooi dat ze applaudisseerden. Ze zongen zelfs mij naam. Ik was heel blij dat te horen."

De Jong deed een kwartier mee tegen de Zwitsers. "Het was wel zwaar", lacht hij. "Ik voel dat ik nog wat trainingen nodig heb. Maar dat is normaal, dat komt met tijd." De middenvelder stond bijna zes maanden aan de kant. "Als je geblesseerd raakt, is het altijd lastig om terug te komen. Het was een lang proces en ik heb hele moeilijke momenten gehad", erkent hij.

De Jong hoopt zo snel mogelijk weer van waarde te zijn voor de ploeg van Hansi Flick, die voortvarend aan het seizoen is begonnen. "Het team staat er sinds het begin van het seizoen heel goed voor. Ik ga mijn best doen om te spelen. De coach weet wat ik te bieden heb."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.