Lavalée over speelstijl Sturm Graz tegen Club Brugge

Lavalée over speelstijl Sturm Graz tegen Club: “Direct, agressief, als Cercle”

Vandaag om 09:02
Laatste update: om 09:42

Dimitri Lavalée, de 27-jarige linksback van Sturm Graz, blikt vooruit op de Champions League match tegen Club Brugge. De voormalige verdediger van Standard, STVV en KV Mechelen vertelt over de speelstijl van de Oostenrijkse kampioen.

Lavalée is er zelf niet bij voor Sturm Graz tegen Club Brugge in verband met een schorsing. Onze landgenoot werd gevraagd wat er nu eigenlijk gedacht moet worden van Sturm Graz.

“Ik wist dat het een ambitieuze club was toen ik hier tekende. Maar die dubbel had ik niet verwacht. RB Salzburg is zo een beetje het Bayern München van Oostenrijk maar de mayonaise pakte bij ons uitstekend”, citeert Het Belang van Limburg Lavalée.

Lavalée noemt de plaatsing van Sturm Graz voor het kampioenenbal bijzonder. “Deze kwalificatie voor de CL is des te specialer omdat dit het laatste seizoen is dat de Oostenrijkse kampioen zich rechtstreeks voor de competitiefase plaatst”, aldus Lavalée.

Lavalée is open over de speelstijl van Sturm Graz. “Wij spelen met veel enthousiasme: direct, agressief, met intense druk. Een beetje vergelijkbaar met Cercle Brugge in België”, besluit Lavalée.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.