Bosz over strijdplan PSV: Wij willen altijd controle

Bosz over strijdplan PSV tegen Sporting Portugal: "Wij willen altijd controle"

1 oktober om 21:02

Peter Bosz heeft zijn keuzes voor het Champions League-duel met Sporting Portugal toegelicht. De trainer van PSV was hoe dan ook van plan om te starten met Ismael Saibari tegen de Portugese kampioen, vertelt hij voor de camera van Ziggo Sport. Ook gaat de oefenmeester in op het strijdplan van PSV. 

Saibari is de vervanger van de geblesseerde Joey Veerman. "Maar ik wilde Ismael sowieso laten spelen, ook als Joey wel fit was geweest. Dat was ik al wel van plan. Daarom heb ik hem niet laten beginnen tegen Willem II", stelt Bosz. "Ik denk dat we hem en zijn dynamiek heel goed kunnen gebruiken in deze wedstrijd." De Marokkaanse international viel goed in tegen Juventus, maar dat speelde geen rol. "Nee, dat is gewoon zoals we hem kennen. Zijn kwaliteiten."

Saibari vormt een middenveld met Guus Til en Jerdy Schouten, terwijl Malik Tillman weer als linksbuiten speelt. Noa Lang begint daardoor nog op de bank, net als Rick Karsdorp. "Ik vind dat ze nog niet klaar zijn om te starten." Hoeveel minuten ze kunnen maken, durft Bosz niet te zeggen. "Dat hangt helemaal af van wat voor soort wedstrijd het is. Dat weet ik allemaal nog niet."

Bosz gaat ook in op zijn strijdplan. "Wij willen altijd controle over de wedstrijd. Als je dat niet krijgt, dan wordt het een heel open wedstrijd en een ren-je-rot-wedstrijd. Wij zullen heel vast in balbezit moeten zijn en niet onnodig balverlies lijden, want zij zijn ook echt een heel goede omschakelploeg. Dus je moet vast in balbezit zijn, maar ook goed druk zetten. Als je dat niet goed doet, lopen ze ook door. Het is een moeilijk te bespelen ploeg. We zullen elkaar allemaal moeten helpen."

Tegen Juventus vondt Bosz het 'slappe hap'. Daar is hij niet weer bang voor. "Voor zo'n wedstrijd hoef je je niet te motiveren. Maar dat vind ik ook als je tegen Willem II moet. Als je profvoetballer bent moet je altijd met de juiste instelling het veld opgaan."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.