Burgemeester Bart De Wever na escalatie Antwerpse derby Antwerp - Beerschot

Burgemeester na escalatie Antwerpse derby: “Kunnen op dit moment niet meer doen”

Vandaag om 14:59
Laatste update: om 15:18

Bart De Wever, de burgemeester van Antwerpen, zag het helemaal misgaan tijdens de Antwerpse derby. Uiteindelijk won Royal Antwerp FC met 5-0 na forfait van Beerschot. De Wever verwijst in zijn uitleg waarom het misging ook naar de federale voetbalwet.

Volgens De Wever is de federale voetbalwet te soepel en moet deze herzien worden. “Ze is recent aangepast, maar het was een gemiste kans om die niet strenger te maken. Zo zijn bijvoorbeeld de boetes op geweld en ander wangedrag in stadions nooit geïndexeerd, en dus gekrompen”, citeert Het Laatste Nieuws De Wever.

De Wever geeft aan wat het verstrengen van de voetbalwet voor gevolgen kan hebben. “Als de voetbalwet wordt aangepast, hoeven we zelf geen draconische maatregelen te nemen, zoals wedstrijden achter gesloten deuren. Eigenlijk kunnen we op dit moment niet meer doen dan dat er gedaan wordt”, besluit De Wever.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

:muscle: 6