Youri Mulder over ontslag Karel Geraerts bij Schalke 04

Mulder vond ontslag Geraerts bij Schalke onvermijdelijk: "Op zich heel sneu"

30 september om 22:19
Laatste update: 30 september om 22:26

Youri Mulder heeft bij Extra Time gereageerd op het ontslag van Karel Geraerts bij Schalke 04. De Nederlander, die in de Raad van Commissarissen van de Duitse club zetelt, vond het gedwongen vertrek spijtig, maar uiteindelijk onvermijdelijk.

Mulder vond het om te beginnen knap dat Geraerts het nog zo lang uithield. "Karel heeft het op zich een jaar volgehouden", citeert Sporza. "Dat is al een hele prestatie. Bij ons is het een trainerskerkhof. Het was moeilijk, want hij heeft altijd alles gegeven."

Geraerts zijn congé geven was volgens Mulder beslist niet eenvoudig: "Het was een zware bevalling." Ook rekende hij het onze landgenoot de beroerde prestaties niet al te veel aan. "Karel heeft enorm veel pech gehad", klonk het. "De eerste wedstrijd wint hij met 5-1 én geweldig voetbal, maar de match erna in Nürnberg loopt het mis."

Uiteindelijk was er geen ontkomen aan, tot grote spijt van de Nederlandse ex-spits. "Ik vind het op zich heel sneu. Er zat echt wel muziek in. Maar het was op een gegeven moment onomkeerbaar."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.