Antwerp reageert na forfaitaanvraag Beerschot

Antwerp reageert na forfaitaanvraag Beerschot: 'Een verdiende overwinning'

29 september om 23:17

Royal Antwerp FC is drie punten rijker en heeft daar slechts 75 minuten voor moeten voetballen. Nadat de stadsderby met K. Beerschot V.A. definitief gestaakt werd vanwege wangedrag van de bezoekende fans, besloot de bezoekende club de eer aan zichzelf te houden. Antwerp heeft daar in een korte communicatie op gereageerd.

Normaal gezien schrijft het reglement vanaf dit seizoen voor dat elke gestaakte wedstrijd op een later tijdstip moet afgemaakt worden, maar dan zonder fans. Beerschot laat die kelk aan zich voorbijgaan. Dat is volgens het bericht van Antwerp wel degelijk gebeurd in onderling overleg. 'Beerschot heeft er uiteindelijk voor gekozen om forfait te geven. RAFC neemt akte van die beslissing', herhaalt The Great Old de conclusie van dat gesprek.

Dat betekent dat Antwerp deze week niet meer in actie hoeft te komen. Stamnummer Eén telt nu zestien punten en staat daarmee op een tweede plaats in de stand, op zes punten van koploper KRC Genk. 'Een verdiende overwinning voor onze Reds, ook al hadden we de wedstrijd liever tot het laatste fluitsignaal op het veld uitgespeeld', zo luidt de laatste zin uit de mededeling.