Sebastien Pocognoli is blij na zege Union SG tegen KV Kortrijk

Union SG kon eindelijk weer eens juichen: "Verder bouwen op deze overwinning"

29 september om 20:52

Trainer Sebastien Pocognoli van Union Saint-Gilloise kon zondag weer een lachen. Zijn ploeg was met 3-0 te sterk voor KV Kortrijk en pakte daarmee eindelijk weer eens drie punten.

Het was voor Union alweer van 16 augustus geleden dat het nog eens kon winnen in de Jupiler Pro League. Vooral de scoringsdrift van zijn voorste linie had Pocognoli bekoord. “Het doet deugd voor mijn aanvallers dat ze opnieuw konden scoren. Dat zorgt voor vertrouwen en rust”, reageerde hij na afloop bij Sporza.

Toch wilde de coach nu niet op zijn lauweren gaan rusten. “Dat wil niet zeggen dat het werk nu voorbij is”, had hij daarom nog te melden. “Op deze overwinning moeten we verder bouwen. Onze nieuwe jongens hebben natuurlijk ook tijd nodig om zich aan te passen, maar ik zie aan de mentaliteit tijdens de trainingen dat ze ervoor willen gaan. Dat is voor mij én de ploeg heel erg belangrijk.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.