Pro League-CEO Parys reageert op rellen bij Royal Antwerp tegen Beerschot

Pro League-CEO Parys reageert: "Hadden geen volledige fouilleringsbevoegdheid"

Vandaag om 19:19

Lorin Parys, de CEO van de Pro League, heeft gereageerd op de gestaakte wedstrijd tussen Royal Antwerp FC en Beerschot. De reden dat het zo uit de hand heeft kunnen lopen zit hem voor in een lacunes in de huidige wetgeving.

Parys reageerde voor de camera’s van VTM Nieuws. “Er zitten een aantal gaten in het handhavingskader van een voetbalwedstrijd”, stelde hij vast. “Vandaag hadden we bijvoorbeeld geen volledige fouilleringsbevoegdheid, dan is het heel moeilijk om bivakmutsen en hele kleine piro’s te vinden.”

Ook het gebruik van digitale hulpmiddelen was op de Bosuil zondag niet mogelijk volgens Parys. “We willen heel graag identiteit kunnen controleren aan de hand van biometrie, maar de wet verbiedt dat.”

De CEO meldde verder nog dat ook een beter toegankelijke database van de mensen een stadionverbod en het invoeren van internationale stadionverboden in de toekomst verbetering moet gaan brengen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.