“Fans Beerschot wilden tonen dat zij baas zijn, niet bestuur

"Fans Beerschot wilden tonen dat zij baas zijn en niet het clubbestuur"

Vandaag om 18:44

Bert Sterckx zag het helemaal misgaan tijdens de Antwerpse derby tussen Royal Antwerp FC en Beerschot. Na de 4-0 van The Great Old misdroegen de supporters van de Ratten zich. Sterckx legt uit wat de bedoeling van een gedeelte van de fans van Beerschot was.

“Kijk, de "fans" zijn met de bedoeling naar de Bosuil gekomen om te tonen dat zij de baas zijn en niet het clubbestuur. Ze willen op die manier hun ongenoegen uiten, daar zijn alle voetbalfans de dupe van”, citeert Sporza Sterckx.

Sterckx benadrukt het negatieve effect van de escalatie vanop de tribunes tijdens Antwerp – Beerschot.” Antwerp juicht wel, maar kan de glansrijke zege eigenlijk niet vieren. Antwerp heeft Beerschot van het veld gemaaid, de herrieschoppers hebben hetzelfde gedaan met de wedstrijd”, aldus Sterckx.

Sterckx vraagt zich tot slot hardop af of het wel verstandig was om uit-supporters toe te laten bij de Antwerpse derby. “En dan kan je de discussie voeren: als ze het toch op voorhand aangekondigd hadden, was het dan een goed idee om toch bezoekende fans toe te laten?”, besluit Sterckx.