Bosz gaat in op reserverol Noa Lang

Lang moet weer bankzitten: "We zijn met hem bezig een weg af te leggen"

Vandaag om 11:44

Noa Lang begon het seizoen als basisspeler bij PSV, maar moet zich inmiddels tevreden stellen met een rol als invaller. Volgens Peter Bosz is de 25-jarige aanvaller nog niet klaar voor hele wedstrijden.

Lang kampte vorig jaar met een slepende hamstringblessure en werd bovendien getroffen door Pfeiffer. In de voorbereiding sloot de dribbelaar weer aan en hij stond in augustus in de basis tegen Feyenoord (Super Cup), RKC Waalwijk, Heracles Almelo en Almere City FC. In al die duels hield hij het minimaal een uur vol. Toch raakte Lang vervolgens zijn plek kwijt. Tegen Willem II moest hij zich voor de derde keer op rij tevreden stellen met een rol als invaller.

"Noa is niet klaar om negentig minuten te spelen", gaat Bosz voor de camera van ESPN in op de situatie van Lang. "En los van de minuten die je maakt, gaat het natuurlijk ook om de kwaliteit van de minuten die je maakt. En we zijn met hem bezig een weg af te leggen, om daarin op te bouwen. Je moet natuurlijk niet vergeten dat die jongen er heel lang uit geweest is."

"We willen er natuurlijk naar toewerken dat hij straks wedstrijden kan gaan starten", benadrukt Bosz, die momenteel de voorkeur geeft aan Malik Tillman als linksbuiten. Staat Lang dinsdag tegen Sporting Portugal weer eens aan de aftrap? "Daar heb ik nog niet over nagedacht. Daar ga ik rustig over nadenken."

Lang was in zeven officiële duels dit seizoen goed voor één doelpunt en één assist.