"Heb Beerschot een Afrikaanse spits aangeboden die beter is dan Lukaku"

Vandaag om 10:16
Laatste update: om 10:23

In aanloop naar de Antwerpse derby ging De Zondag ten rade bij drie ex-coaches van Beerschot. Ook Glen De Boeck was erbij en deed een opvallende onthulling.

De Boeck heeft duidelijk geen hoge pet op van het bestuur bij Beerschot. "Nog steeds hetzelfde fundamentele probleem: een gebrek aan stabiel beleid", vertelt De Boeck. "Want een club leiden vanuit het buitenland, dat niet. Punt. Vooral niet als voor het dagelijks management niet met de juiste mensen wordt gewerkt. En ik zie geen voetbalmensen in het bestuur."

De coach staat voor hem wel buiten schot. "Het probleem is niet Kuyt, het probleem is het gebrek aan kwaliteit. Want je koopt beter vijf goeie dan dertien middelmatige spelers. Ik heb hen afgelopen zomer een Afrikaanse spits aangeboden die géén geld kostte, maar die beter is dan Lukaku, echt waar. Ze wisten het beter, moesten hem niet hebben. Idem voor een linksachter, type Babayaro en voor een verdedigende middenvelder van 18 jaar, type Touré…"

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.