Matchverslag Dender - RSC Anderlecht

Dender biedt uitstekend weerwerk en snoept Anderlecht verdiend een punt af

28 september om 22:44
Laatste update: 28 september om 22:48

RSC Anderlecht is bij Dender niet verder gekomen dan een gelijkspel. De ploeg van interim-coach David Hubert had het zeer lastig in Denderleeuw en uiteindelijk pakte de promovendus verdiend een punt.

Doelman Michael Verrips stond na een week afwezigheid opnieuw tussen de palen bij de ploeg van coach Vincent Euvrard, die ook een plekje had ingeruimd voor Lennard Hens en Aurélien Scheidler. Malcolm Viltard en Jordy Soladio werden daardoor naar de bank verwezen.

Bij Anderlecht nagenoeg hetzelfde elftal als midweeks tegen Ferencvaros. Alleen de geblesseerde Francis Amuzu was er niet bij. Op zijn positie had coach Hubert nu Anders Dreyer geposteerd.

Dender begon fel en met durf aan de partij in het eigen stadion. De ploeg zette Anderlecht onder druk en Anderlecht begon daardoor wat aarzelend. Al na twee minuten kreeg Karol Fila een kansje voor de thuisploeg, maar zijn kopbal ging nipt over het doel. Vooral bij de stilstaande fases probeerde Dender iets te halen.

Anderlecht kwam ondertussen nog niet tot veel aanvallen, maar bij de eerste de beste grote kans was het wel gelijk raak. De tot dan toe onzichtbare Samuel Edozie kwam goed door en verraste doelman Verrips met een schot in de korte hoek: 0-1.

Dender leek het noorden nu even kwijt. Een paar minuten later was het namelijk al bijna 0-2, maar dit keer had Verrips wel een antwoord toen Killian Sardella uithaalde. Vlak voor de rust mocht Dender nog eens een hoekschop nemen en bijna was het gelijk. Scheidler telde ‘m al bijna na een uitstekende kopbal, maar Colin Coosemans had een werkelijk geweldige parade in huis.

Net als in de eerste helft kwam Dender weer sterk uit de kleedkamer en al snel was het raak. Scheidler mocht uithalen en deed dat zeer fraai. Het was gezien de verhoudingen een verdiende gelijkmaker voor de thuisploeg.

Anderlecht schoot nu wakker en ging op zoek naar een nieuwe voorsprong. Hubert bracht onder andere Luis Vázquez en Nilson Angulo om de aspiraties extra kracht bij te zetten. Vazquez kreeg gelijk een flinke kans, maar de Argentijn kreeg de bal niet tussen de palen gekopt.

Even later was Verrips kansloos bij een schot van Dendoncker, maar de paal bracht redding voor Dender. Vazquez kreeg een tweede levensgrote kans, maar opnieuw was die niet aan de spits besteed. Ook Dender kwam in het slot nog het dicht bij de drie punten, het schot van invaller Oratmangoen miste echter richting. In de laatste minuten dacht Anderlecht toch nog te scoren, maar Dolberg stond buitenspel en dus ging zijn treffer niet door.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.