Wedstrijdverslag: Bayern München en Leverkusen delen de punten

Eerste puntenverlies voor Kompany, Bayern München geraakt niet voorbij Leverkusen

28 september om 20:36

Vincent Kompany is bij Bayern München zijn perfecte record kwijt. In de Bundesliga-topper tegen Bayer Leverkusen geraakte Bayern München niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

In een op voorhand veelbelovende wedstrijd tussen de recordkampioen en de regerend landskampioen, was het vooral Bayern München dat om de winst speelde. Nadat het na een halfuur op achterstand kwam door een treffer van Robert Andrich leek het echter te beginnen aan een onmogelijke missie.

Xabi Alonso had zijn ploeg goed geformeerd en Bayern had moeite om de muur van Leverkusen te doorbreken. Met een overwinning ging de uitploeg niet naar huis, want Aleksandar Pavlovic maakte kort voor rust nog wel op bijzonder fraaie wijze gelijk.

Het doelpunt van de jonge Duitser betekende dat de eindstand, ondanks aandringen van Bayern, al voor rust was bepaald.  De ploeg van Alonso leek gekregen te hebben waarvoor het kwam, namelijk een punt. Het gelijke spel betekent dat Leverkusen op de ranglijst drie punten achterblijft op Bayern, dat zich nog altijd koploper van de Bundesliga mag noemen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.