Manchester City morst meteen zonder Rodri tegen Newcastle

Manchester City morst meteen zonder Rodri: Villa en Liverpool kunnen passeren

Vandaag om 15:56

Manchester City is tegen puntenverlies aangelopen in de Engelse titelstrijd. De ploeg van Pep Guardiola speelde met 1-1 gelijk bij Newcastle United. Kevin De Bruyne was niet inzetbaar vanwege een blessure. Jeremy Doku kwam in de 81e minuut als invaller het veld binnen.

The Citizens kunnen dit seizoen rekenen op een in topvorm verkerende Erling Haaland, maar kregen deze week wel een forse tegenvaller uit de ziekenboeg. Het seizoen van Rodri is al voorbij, nadat de Spaanse controleur geblesseerd was geraakt in de topper tegen Arsenal. Mateo Kovacic verving hem zaterdag.

Ook zonder Rodri nam Manchester City het initiatief op St. James' Park. Haaland was gevaarlijk, maar Kieran Trippier zette hem de voet dwars. De Noorse topspits, die al tien keer scoorde in vijf Premier League-duels, kreeg het sowieso zwaar te verduren. Hij had flink last na een stevig duel met Dan Burn. Desondanks kwamen de bezoekers na 35 minuten op voorsprong. Jack Grealish leidde tien minuten voor rust de openingstreffer van Josko Gvardiol in.

City slaagde er na rust niet in om het duel te beslissen. Sterker nog, na 58 minuten ging de bal op de stip na een overtreding van doelman Ederson op Anthony Gordon. De Engelse aanvaller benutte het buitenkansje zelf. Newcastle rook plots kansen, maar City nam het heft al snel weer in handen. Nick Pope hield Haaland en invaller Phil Foden evenwel van scoren af. Aan de andere kant schoot Sean Longstaff maar net naast.

Pope groeide uiteindelijk uit tot de Man van de Wedstrijd door in extremis ook de winnende van Bernardo Silva te voorkomen. Zo laat City wederom punten liggen in de Premier League. Liverpool en Aston Villa kunnen later dit weekend passeren, terwijl Arsenal op gelijke hoogte kan komen.