Alderweireld snakt naar startschot van Antwerp-Beerschot

Alderweireld snakt naar startschot van de derby: "Telkens als ik opstond"

Vandaag om 11:44
Laatste update: om 11:59

Nog één keer slapen en dan bekampen Royal Antwerp FC en K. Beerschot V.A. elkaar. Ook voor Toby Alderweireld kan het eerste fluitsignaal van de Antwerpse derby niet snel genoeg klinken. De leider van rood-wit heeft er bijzonder veel goesting in.

Alderweireld liet al meermaals verstaan dat dit de affiche is die hij het hoogst aanschrijft. Als rasechte Antwerpenaar gaat er niets boven die burenstrijd."Ja, omdat het Antwerpse voetbal, in zijn totaliteit, gewoon een plaats verdient in België. We komen uit veel slechtere tijden, zonder Antwerpse eersteklassers. Nu zijn we weer met twee", gunt hij ook Beerschot haar plekje in het zonlicht bij Het Nieuwsblad. Dat hoeft niet te verbazen, want in de jeugd kwam Alderweireld uit voor Ekeren en Beerschot.

Het kriebelt dan ook om eraan te beginnen. "Als ik opstond, dacht ik: nog zoveel ­dagen te gaan", geeft Aldeweireld toe. Al voegt hij er meteen aan toe dat hij de wedstrijd zo normaal mogelijk probeert te benaderen. "Verder ben ik niet nog eens ­expres alles over de derby gaan volgen en lezen. Dan wordt het een hele hoge berg om te overwinnen. Laat het maar een klein hoopje zijn."

Antwerp duikt de derby in als torenhoog favoriet. Die status zou ook verlammend kunnen werken, zeker bij de jongere spelers. "Ik hoop dat gezonde spanning het haalt van nervositeit. Zulke wedstrijden moet je spelen om er ervaren in te worden. Ik kan als kapitein op voorhand wel goede raad geven, maar je moet het vooral beleven", geeft Alderweireld nog aan.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.