Hein Vanhaezebrouck vindt het voetbal van Kompany aangenamer dan Man City

"Het voetbal van Kompany is veel aangenamer om naar te kijken dan Man City"

Vandaag om 09:30

Hein Vanhaezebrouck is voor nu trainer af en analyseert wedstrijden. Zo keek de voormalig KAA Gent-trainer ook naar Vincent Kompany en Bayern en vergeleek hij het voetbal met dat van Pep Guardiola bij Manchester City.

De switch van type trainer is groot bij de Beierse club. "Ik denk dat zijn komst een verademing is voor de spelers. Bayern had voordien Julian Nagelsmann en Thomas Tuchel, zogenaamde laptoptrainers die geen grote carrière kenden als speler", vertelde Vanhaezebrouck aan Het Belang van Limburg.

Met Kompany komt er een groot ex-voetballer binnen. "Kompany heeft die wel. Iedereen kent Kompany. Hij heeft een grote persoonlijkheid, is vlot in de omgang, heeft met veel spelers een goeie band. Dat lijkt me toch aangenamer dan Tuchel, die nogal nors kan zijn, zeker als het minder loopt en hij druk ervaar", aldus HVH over de voormalig Anderlecht-trainer.

Bayern won tot nu toe alle zes de wedstrijden met ex-Rode Duivel Kompany als trainer.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.