Beerschot krijgt twee Saoedi's speelgerechtigd voor derby

Put Beerschot hoop uit Saoedi-Arabië? Twee nieuwkomers mogen spelen tegen Antwerp

Vandaag om 12:13
Laatste update: om 12:15

Het epicentrum van de negende speeldag van de Jupiler Pro League ligt op zondagmiddag, wanneer de Antwerpse stadsderby losbreekt. Op papier lijkt K. Beerschot V.A. weinig kans te maken op een spraakmakend resultaat, maar in voetbal weet je natuurlijk nooit. Misschien komt de verlossing wel uit Saoedi-Arabië ...

Beerschot is al enkele jaren in Saoedische handen. In het slot van de zomermercato werd dat nogmaals duidelijk, toen met Faisal Al Ghamdi en Marwan Al Sahafi twee Saoedi's neerstreken aan het Kiel. Tot dusver konden zij nog geen minuten maken, maar daar zou verandering in kunnen komen in de derby. Beerschot kondigt namelijk aan dat het duo speelgerechtigd is.

Of Dirk Kuyt ook meteen op (één van) hen beroep zal doen, is nog af te wachten. Zowel de 23-jarige Al Ghamdi als de 20-jarige Al Sahafi zijn middenvelders, die voor het eerst buiten hun vaderland aan de slag zijn. Daar kwamen ze allebei uit voor topclub Al Ittihad.

De voorbije weken ging het in ieder geval van kwaad naar erger met De Ratten. Na een 0 op 21 staan ze troosteloos laatste in de stand, met amper één puntje op de teller. Dat dateert al van op de openingsspeeldag ... Aangezien Cercle Brugge donderdag haar inhaalwedstrijd tegen KAA Gent won (2-1), ziet de situatie van Beerschot er nu nog wat droeviger uit. De afstand tot de voorlaatste bedraagt al zes punten.