Vrancken ontgoocheld over spelers tegen Cercle

Vrancken legt schuld bij spelers: "Jammer dat we niet doen waarop we trainden"

Vandaag om 11:04

De ene uitstap naar Brugge is de andere niet. Nauwelijks vier dagen nadat KAA Gent rivaal Club Brugge met een kater opzadelde (2-4), liep het zelf een blauwtje, nota bene tegen Cercle: 2-1. Invaller Kevin Denkey bezegelde het lot van de troepen van Wouter Vrancken. Die vond dat zijn spelers zijn instructies niet goed uitvoerden.

Vrancken is behoorlijk gefrustreerd over de prestatie die zijn ploeg op de mat legde. "Het ging niet over de mentale intstelling, maar over hoe je uitvoetbalt en de keuzes die je daarbij maakt", legt de Gent-coach uit aan Sporza. Vooral tegen de specifieke, gekende aanpak van Cercle is dat belangrijk. "Je moet niet in de pressing spelen, maar eruit voetballen."

In zijn voorbereiding had Vrancken daar nochtans vaak op gehamerd. "Het is jammer dat we niet doen waarop we getraind hebben", krijgen zijn spelers een oorveeg. Desondanks had Gent de partij niet hoeven te verliezen. "Eigenlijk geven we weinig kansen weg, tot de tweede helft. En als je fouten maakt achterin, dan kan je de lijnen niet breken", analyseert Vrancken de nederlaag.

Niet alles viel tegen. In Andri Gudjohnsen, die de afgelopen weken vaak verguisd werd, zag Vrancken een lichtpuntje. "Ik vind wel dat Gudjohnsen een goede wedstrijd speelt, hij maakte goede loopacties en werkte hard, maar werd te weinig aangespeeld", steekt hij zijn spits een hart onder de riem.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.