Kompany

Kompany staat voor eerste grote test: "Ons meten met sterke tegenstander"

Vandaag om 10:16
Laatste update: om 10:26

Vincent Kompany heeft de twijfelaars voorlopig overtuigd bij Bayern München, door de afgelopen weken met enkele monsterscore uit te pakken. 'Voorlopig', want tegenstand uit de hoogste categorie heeft de Brusselaar nog niet gehad. Zaterdag komt daar verandering in, wanneer titelverdediger Bayer Leverkusen over de vloer komt.

Sensatie Leverkusen verraste vorig seizoen vriend en vijand met een onvergetelijke campagne in de Bundesliga. Mede daardoor zit Kompany nu in de dug-out van Bayern. De onderlinge confrontatie van zaterdag staat in München al even in rood omcirkeld. Het is aan Bayern om de Duitse hegemonie terug over te nemen. "We kijken echt uit naar het duel", geeft ook Kompany aan.

De voormalige Rode Duivel verwacht een clash op het scherpst van de snee. "Dat het niet altijd eenvoudig zal worden, is duidelijk", voorspelt hij. "We willen ons meten met een sterke tegenstander in de Allianz Arena. Wij verheugen ons op het duel met de Meister en willen winnen", laat Kompany er geen twijfel over bestaan. Bayern staat momenteel foutloos aan de leiding met twaalf op twaalf, terwijl Leverkusen al één keer verloor tegen RB Leipzig (2-3).

Angst heeft Kompany zeker niet. Hij zal zich niet aanpassen aan de uitdager. "Wij gaan altijd van onze eigen kracht uit. Belangrijk is wat voor idee wij hebben", wijst hij op het tactische plaatje. "Wij zijn de lijstaanvoerder", merkt Kompany tot slot nog fijntjes op.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.