'Verlies titel door Brian Riemer zwaarder gewogen, dan verlies Vincent Kompany'

'Verlies titel door Riemer zwaarder gewogen, dan verlies beker Kompany'

Vandaag om 07:55
Laatste update: om 08:04

Brian Riemer is niet langer trainer van RSC Anderlecht. Peter Vandenbempt vergeleek de periode van de Deen met die van ex-Rode Duivel Vincent Kompany bij paars-wit.

Vandenbempt vergeleek de twee trainers. 'Vincent Kompany en Brian Riemer (en Jesper Fredberg) kwamen allebei op het voor de club juiste moment bij Anderlecht en voor de slimste opmerking over de toekomst van paars-wit moesten we bij Pär Zetterberg zijn: Anderlecht heeft een cocktail van Kompany en Riemer nodig', pende Vandenbempt in Het Nieuwsblad.

Er valt de analist iets op aan de herinneringen over de trainers. 'De even simpele als hardnekkige misvatting is dat het onder Kompany elke wedstrijd feest was en onder Riemer steevast droefenis. En waarom wordt het verlies van de titel vorig jaar de Deen zwaarder aangerekend dan Kompany het weggooien van de beker twee jaar eerder?', schreef Vandenbempt.

Vandenbempt schat de momenten op gelijke waarde. 'Nochtans twee vergelijkbare scharniermomenten die de wederopstanding van de club een forse duw in de rug hadden kunnen geven', aldus Vandenbempt.

Anderlecht speelt komende zaterdag tegen FCV Dender in de Jupiler Pro League.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.