NAC-trainer Hoefkens snapt niet dat Feyenoord Sauer heeft verhuurd

Hoefkens kan Feyenoord enkel maar bedanken: "Raar dat ze hem lieten gaan"

26 september om 22:00

Carl Hoefkens vindt het ietwat vreemd dat Feyenoord Leo Sauer op huurbasis heeft laten verkassen naar NAC Breda. De trainer van de promovendus ziet erg veel potentie in de vleugelaanvaller, die in zijn ogen nog wel veel te leren heeft. 

"Hij is nog ruw en er is veel verbetering mogelijk", vertelt Hoefkens in gesprek met Voetbal International. "Maar ik vind het ook een beetje raar dat Feyenoord hem heeft laten gaan, want ik zie veel potentie in hem."

Onze landgenoot heeft Sauer een speler in huis gehaald die volgens hem 'iets extra's kan brengen. "Hij kan op 'tien' spelen, als tweede spits of aan de linkerflank. Ik ben blij met hem, maar hij is er nog niet. Met zijn karakter zit het goed. Hij is nog geen volgroeide prof, maar op bepaalde momenten in wedstrijden kan hij heel belangrijk zijn voor ons."

Hoefkens weet waar het nog aan schort bij Sauer, die met Slowakije minuten maakte op het EK in Duitsland. "Hij heeft niet echt een voorbereiding gehad. Dan duurt alles een paar weken extra en nu gaan we per week bekijken of hij zijn niveau kan opstuwen. Tegen SC Heerenveen (1-1, op 31 augustus, red.) hebben we hem pas voor het eerst ingezet. Hij heeft wat tijd nodig, maar de mentaliteit is in elk geval aanwezig."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.