Keert Broos terug naar RSC Anderlecht? "Hij is toch een icoon van de club"

Vandaag om 19:43

RSC Anderlecht nam recent afscheid van coach Brian Riemer en stelde David Hubert aan als interimtrainer. Het zoekt inmiddels wel naar een nieuwe coach. Philippe Vande Walle weet wie dat moet worden.

De voorbije weken werden onder meer Kasper Hjulmand en Kjetil Knutsen genoemd als potentiële nieuwe trainers kijken. Twee buitenlanders, maar dat zijn volgens Vande Walle niet de juiste keuzes. "Anderlecht moet niet naar buitenlandse trainers kijken", geeft Vande Walle aan bij Tof Sport.

Voor de voormalige doelman is het duidelijk dat een Belg de job ook aankan én hij geeft meteen een naam. "Waarom kies je niet voor een Belgische trainer? Hugo Broos is een icoon van Anderlecht. Hij is nu bondscoach van Zuid-Afrika, maar volgens mij heeft RSCA nood aan iemand met ervaring en Hugo is zo iemand. Misschien kan je dan iemand als Crasson of Deschacht aanstellen als assistent? Jongens die het huis kennen", klinkt het.

Of het ook zover komt, is nog maar de vraag. Broos zit bijzonder goed bij Zuid-Afrika, waar hij nog een contract tot medio 2026 heeft.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.