Matteo Dams beleeft droom bij PSV

Van Telstar naar Juventus binnen een maand: "Moest toch even knijpen"

26 september om 14:01
Laatste update: 26 september om 14:19

Matteo Dams beleefde de afgelopen tijd een opmerkelijke opmars. De 20-jarige verdediger debuteerde in het eerste elftal van PSV Eindhoven, mocht ook opdraven in de Champions League en hoorde bovendien dat Domenico Tedesco hem heeft opgenomen in de preselectie van de Rode Duivels.

DaNog maar kort geleden speelde Dams zijn wedstrijden in een veel bescheidener ambiance. “Een maand eerder speelde ik nog met Jong PSV voor minder dan duizend toeschouwers tegen Telstar op het tweede niveau in Nederland”, vertelt onze jonge landgenoot bij Het Nieuwsblad.

Dams kan het zelf ook allemaal nog niet geloven hoe snel het allemaal gaat voor hem. “Toen ik in Turijn het veld betrad en de Champions League-hymne hoorde, moest ik toch even knijpen”, vertelt onze jonge landgenoot bij Het Nieuwsblad.

Voor de partijtegen Juventus, , die PSV met 3-1 verloor, had Dams geen last van zenuwen gehad. “Uiteindelijk zijn die spelers van Juventus ook maar gewoon mensen van vlees en bloed. Al voelde ik wel meteen dat het tempo enorm hoog lag. Elk klein foutje werd genadeloos afgestraft.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.