Europa League: sterke start Galatasaray en Lazio

Europa League: sterke start Galatasaray en Lazio, Nice speelt gelijk

25 september om 23:27

Galatasaray heeft de zege op Fenerbahçe een passend vervolg gegeven in de Europa League. De Turkse topclub was te sterk voor PAOK Saloniki. Net als Galatasaray wist Lazio ook drie keer te scoren in Europa, er werd met 0-3 gewonnen van Dinamo Kiev.

Galatasaray - PAOK Saloniki 3-1
Galatasaray verkeert in blakende vorm en bewees dat afgelopen weekend nog maar eens met een zege op Fenerbahçe in de Turkse topper (3-1). Tegen PAOK Saloniki stond Victor Osimhen opnieuw in de punt van de aanval en hij brak kort na rust de ban. De Nigeriaanse spits kopte via een Grieks been raak. Via Giannis Konstantelias kwamen de bezoekers toch weer langszij in Istanbul, voordat Ynus Akgün en Mauro Icardi de thuisploeg alsnog aan de zege hielpen.

OGC Nice - Real Sociedad 1-1
Real Sociedad nam al snel de leiding op bezoek bij OGC Nice. Ander Barrenetxea sloeg toe. De Basken rekenden echter niet op Pablo Rosario. De middenvelder maakte nog voor de thee gelijk. Daar bleef het bij, mede doordat Evann Guessand een thuisploeg miste namens de Fransen.

Dinamo Kiev - Lazio 0-3
Lazio is voortvarend begonnen aan de Europa League-campagne. De Romeinen maakten al voor rust het verschil tegen Dinamo Kiev door doelpunten van Boulaye Dia (twee keer) en Fisayo Dele-Bashiru. Wel was er nog een hoofdrol voor Tijjani Noslin: de ex-aanvaller van Fortuna Sittard viel na 79 minuten in en pakte drie minuten later al een rode kaart.