Benteke blikt terug op interlandcarrière: "Mijn grootste spijt bij de Rode Duivels ..."

Vandaag om 19:03

Christian Benteke is bezig aan een uitstekende periode in de MLS en is wekelijks één van de uitblinkers bij DC United. Rode Duivel is hij echter al even af, al blikt hij toch tevreden terug op zijn carrière als international.

Benteke kwam in totaal 45 keer uit voor de nationale ploeg, maar is sinds maart 2022 niet meer geselecteerd voor de Rode Duivels. Onder Domenico Tedesco was de 33-jarige spits er zelfs geen enkele keer bij.

"Maar ik ben tevreden", geeft Benteke aan bij The Athletic. "Maar meer dan met mijn clubcarrière heb ik het gevoel dat ik niet de kans kreeg die ik verdiende. Want daar had ik uiteraard geen controle over. Dat lag in handen van de trainer. Of ik was geblesseerd."

Toch heeft de spits één grote spijt van zijn interlandcarrière. "Mijn grootste spijt is het WK in 2014", geeft hij aan. "Ik was op de top van mijn kunnen. Ik speelde voor Aston Villa en ik scoorde vlot. Ik zou in Brazilië de nummer één in de spits zijn, maar dan blesseer ik me aan de achillespees. Dat was wellicht de moeilijkste periode in mijn carrière."

Divock Origi werd uiteindelijk opgeroepen en brak er helemaal door. Benteke werd uiteindelijk nooit echt de nummer één bij de nationale ploeg en moest naast Romelu Lukaku en Origi ook nog afrekenen met de concurrentie van Michy Batshuayi.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.