Willem ll-trainer botst met Joey Kooij

Maes botst met scheidsrechter en krijgt rood: "Mogen we dan niets zeggen?"

Vandaag om 12:47

Willem ll-trainer Peter Maes heeft zaterdag een akkefietje gehad met Joey Kooij. De scheidsrechter gaf hem tijdens het uitduel met FC Utrecht een rode kaart. Een vreemde beslissing, aldus onze langenoot.

Maes reageerde fel nadat Kooij niet floot voor een vermeende overtreding, en kreeg vervolgens vlak voor het rustsignaal twee gele kaarten. Daarna nam hij plaats op de tribune. "Ik heb eigenlijk niets geroepen, vertelt de trainer na afloop bij ESPN. "Ik heb gewoon aan hem gevraagd waarom hij niet floot voor een overtreding, was het was twee tegen een. In de emotie zeg je dat misschien wel iets harder dan normaal, maar dat doet iedere trainer. Dan krijg ik onmiddellijk de gele kaart onder mijn neus. Dan vraag ik: oh, mogen we hier dan helemaal niks zeggen? En dan krijg ik rood. Meer is er niet gebeurd."

Dat trainers niet toegestaan zijn om hun emotie te uiten richting de scheidsrechter van dienst, snapt Maes niet zo goed. "Ik begrijp alleen niet goed waarom wij totaal geen inbreng mogen hebben richting scheidsrechters. Goed, dat is de regel. Maar op het moment als hij mij een gele kaart geeft en zegt: hou je eens rustig. Dan is het ook over. Dat is communicatie.”

Maes klopte na afloop van de wedstrijd nog aan bij de kleedkamer van de arbitrage. Kooij liet hem naar binnen, en besloot zijn verhaal aan te horen. "Ik heb tegen hem gezegd dat hij een goede wedstrijd heeft gefloten. Buiten mijn uitsluiting. Daar hebben we allebei een andere mening over."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.