Carrasco geniet bij Al-Shabab: "Ik ben competitief"

Carrasco geniet bij Al-Shabab: "Ik ben competitief, voor elke ploeg ter wereld"

Vandaag om 10:31

Ook de Saoedische Pro League heeft zich inmiddels weer op gang getrokken. Daar wordt dit weekend al de vierde speelronde afgewerkt. Het Al-Shabab van sterspeler Yannick Carrasco is met een zes op negen aan de nieuwe campagne begonnen. De Rode Duivel voelt zich nog steeds gelukkig in het Midden-Oosten.

Op speeldag twee was Carrasco nog van goudwaarde door het enige doelpunt van de partij te maken tegen Al Khaleej. Er zullen altijd mensen blijven die een overstap naar Saoedi-Arabië veroordelen, maar de flankaanvaller zelf ziet daar geen graten in. "De motivatie is hetzelfde, alleen zijn er verschillende ideeën. Ik hou van voetbal, ik hou van spelen, ik ben competitief, en dat zal zo zijn voor elke ploeg ter wereld waarvoor ik speel", vat Carrasco zijn gevoel samen bij A Bola. Hij omschrijft Al-Shabab dan ook als "een hele mooie uitdaging", de reden waarom hij er ook dit seizoen aan de bak blijft.

Of je nu in Europa of het Midden-Oosten tegen een balletje trapt, eigenlijk maakt dat geen moer uit, legt Carrasco uit. "Voetbal is mijn leven, naast mijn gezin, maar ik heb het geluk dat ik kan doen waar ik van houd. Mijn droom was om voetballer te worden en ik ben erg gelukkig dat ik dit werk al vele jaren kan doen." 

Waarom net een Portugees medium als A Bola Carrasco interviewt? Wel, dat heeft alles te maken met zijn wortels. "Portugal maakt deel uit van mijn geschiedenis. Ik denk dat iedereen weet dat mijn vader mij in de steek heeft gelaten toen ik jong was", aldus Carrasco. "Hij was Portugees en dus is een deel van mijn bloed Portugees." Haatgevoelens richting dat land heeft hij er niet aan overgehouden. Integendeel, de Rode Duivel gaat er nog vaak op vakantie.