Alexander-Arnold in de markt om FC Nantes te kopen

'Alexander-Arnold in markt om nummer vijf van Ligue 1 club te kopen'

Vandaag om 09:23

Volgens L’Équipe heeft Trent Alexander-Arnold een bod gedaan om het Franse FC Nantes te kunnen kopen. De Engelsman wil de ploeg via een fonds kopen.

Alexander-Arnold heeft de beschikking over een geldfonds, waar zijn vader op dit moment de beheerder van is. Daarmee zou hij willen investeren in de club, maar omdat hij nog actief voetballer is, lijkt het een gecompliceerde deal te worden. Kylian Mbappé lukte het wel om tijdens zijn carrière een club te kopen. Hij kocht een groot deel van de aandelen in de Franse club SM Caen.

Nantes eindigde vorig jaar veertiende in de Franse competitie, maar de ploeg is dit jaar de Ligue 1 sterk begonnen. Na vier wedstrijden staat het team van trainer Antoine Kombouaré vijfde in de competitie met vijf punten achterstand op koploper Paris Saint-Germain. Alexander-Arnold had eerst Saint-Etienne en Le Havre op het oog om over te nemen, maar uiteindelijk viel zijn keus toch op Nantes.

Alexander-Arnold is bekend met investeren in bedrijven, aangezien hij ook al aandelen heeft in verschillende Formule 1-teams. Inmiddels zou hij een eerste bod hebben gedaan om een meerderheidsaandeel in Nantes te kunnen verwerven. Daarbij zou een bedrag van honderd miljoen euro op tafel liggen. De huidige eigenaar van Nantes wil echter zijn verliezen compenseren en dus verlangt hij meer van Alexander-Arnold.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.